Risicoanalyse

Om uw onderhoud optimaal in te richten is het belangrijk een goed inzicht te hebben in de risico’s, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw installaties en systemen. Promaint kan u helpen met het verkrijgen van dit inzicht door middel van risicoanalyse. Hiervoor maken wij gebruik van studies, simulaties en analyse van element-gebonden risico's, om bijvoorbeeld de kritieke elementen binnen installaties vast te stellen. Met deze informatie kan vervolgens de voorraad van reserveonderdelen en verbruiksdelen geoptimaliseerd worden. Ook kan Promaint u helpen met het opzetten en uitvoeren van storingsregistratie en –analyse.

Voor een concreet voorbeeld kunt u hieronder verder lezen. Twijfelt u of Promaint ondersteuning kan bieden bij uw onderhoudsvraagstuk? Neem dan vooral contact op, wij staan u graag te woord.

Calamiteitenbingo

Risicomanagement gaat over het inschatten van risico’s, het bepalen van de benodigde beheersmaatregelen en het borgen van deze maatregelen. Risico’s worden bepaald door de kans van optreden van een gebeurtenis en het effect van deze gebeurtenis.

Klik hier voor meer informatie.